fbpx
puh. 040 734 8445

Rintojen suurennus tai kohotus

Rintojen suurennus

 

rintojen_suurennus_08_2018** Leikkaava lääkäri:

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri P. Kirjanen.

Implantti: Motiva tai Polytech (kuuluu hintaan),
B-lite (+890 euroa)

1 yö klinikkasssa

 

Rintojen suurennusleikkaukset ovat yksi suosituimmista kauneuskirurgian alueista. Historia ulottuu jo 1800-luvun lopulle, tuolloin yritettiin suurentaa rintoja siirtämällä rasvaa muualta kehosta. Nykyisin rintojen suurennukseen käytetään yleensä silikoni-implantteja.

Kun rintojen koko ja muoto eivät aina tyydytä, niin plastiikkakirurgisin toimenpitein tilannetta voidaan korjata. Jokainen ihminen on erilainen ja niinpä myös toiveet ovat yksilöllisiä. Suurennusleikkauksiin tullaan esimerkiksi, kun rintojen kasvu aikanaan nuoruusiässä on jäänyt hyvin vähäiseksi tai kun raskaus, imetys tai laihduttaminen on jättänyt ei-toivotut jälkensä. Nykyään myös melko ikääntyneet naiset haluavat korjausta rintoihinsa, koska ikääntymisen myötä syntyy rintakudoksen riippumista.

Tieteelliset tutkimukset rintojen suurennuksen väitetyistä haitoista

 

Tutkimusten mukaan implanteista ei ole raskauden aikana sikiölle mitään vaaraa eikä silikoni- implantit ottaneilla ole suurempaa alttiutta sairastua rintasyöpään. Implantit eivät myöskään vaikeuta varhaisen vaiheen rintasyövän toteamista. Joissakin tapauksissa implanteista voi olla haittaa mammografiassa koko maitorauhasen kuvauksessa.

Hyvin paljon on myös tutkittu implanttien aiheuttamia muita sairauksia, mutta tieteellisissä tutkimuksissa ei ole löydetty yhteyksiä autoimmuunisairauksien ja silikoni-implanttien välillä.

 

Ennen leikkausta konsultointi ja terveydentilatutkimus

Aluksi käydään läpi potilaan toiveet ja mahdollisuudet toiveiden toteutukseen. Keskustelussa otetaan esille myös vakituinen lääkitys, rintojen mahdolliset sairaudet ja terveystilan taustat. Mammografian tarve arvioidaan aina yksilöllisesti.

Terveydentilantutkimuksessa tutkitaan ihon laatu, rintakehä ja rintarauhaset. Viimeksi mainituissa käydään läpi rintojen ryhdin menetys, nännipihojen sijainti ja mahdolliset epäsymmetrisyydet rintojen välillä. Rinnat myös valokuvataan sairauskertomusta varten.
Tämän jälkeen suoritetaan huolellinen rintojen mittaus ja implanttien valinta, mietitään tulevan leikkausarven sijoittuminen ja implanttien asettelu rintarauhaseen nähden.

 

Rintojen suurennus, toimenpide ja toipuminen

Rintojen suurennus tapahtuu nukutuksessa. Leikkauksen kesto on noin tunti. Kotiutuminen yleensä leikkausta seuraavana aamuna.

Leikkauksesta toipuminen on aina yksilöllistä. Kipulääkkeitä on hyvä ottaa säännöllisesti ensimmäisinä päivinä.
Rintojen hieronta aloitetaan leikkauksen jälkeen, raskasta fyysistä rasitusta pitää välttää, samoin kaarituellisia liivejä (viimeksi mainittu on kuitenkin yksilöllistä).

Kudosvamman seurauksena voi syntyä turvotusta, jolloin kipua aiheuttaa myös rintalihaksen venytys (mikäli rintaproteesit on laitettu rintalihaksen alle).

Kahden viikon ajan leikkaushaavat on peitetty laastareilla ja haavateipeillä, tämän jälkeen aloitetaan arpien hoito.

 

Leikkauksen mahdolliset riskit

Välittömästi leikkauksen jälkeen rinnat voivat tuntua epämukavilta, nännipihan herkkyys vaihdella ja alueella saattaa esiintyä verenpurkaumia ihon alla. Jos verenpurkauma syntyy implantin ympärille saattaa uudelleenleikkaus olla pakollinen.
Myös tulehdusriski on mahdollinen myöhemmässä vaiheessa.

Kapselien kutistuminen (rintaimplantin ympärille muodostuva sidekudos) on yksilöllistä, mutta siitä voi aiheutua kipua tai esteettinen vaikutelma heikentyä.
Pitemmän ajan kuluessa proteesi voi rikkoutua tai repeytyä ja kapselin läpi alkaa vuotaa silikonia.

 

(c) StadinPlastiikkakirurgia/MediMatkat OÜ

Vartalo.

Rasvaimu (2 alue) alk 1890€
Vatsan muotoilu alk 4190€
Olkavarsien kiinteytysleikkaus alk 2990€

Klinikan valokuvia

Rinnat.

Rintojen suurennus 4190€
Rasvansiirto rintoihin 3690€
Rintojen kohotus 4190€

Klinikan valokuvia

Kasvot.

Yläluomien leikkaus 1390€
Leuan rasvaimu 1090€
Nenän muotoiluleikkaus 3000-5500€

Klinikan valokuvia

Jätä yhteydenottopyyntö

    Viesti lääkärille: